Regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica 2024
22. oktobra 2024

V četrtek, 17. 10. 2024, je potekalo regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Skupaj z mentorico – učiteljico Nežo Sedej, smo odšli v Ljubljano na srednjo šolo za Gastronomijo in turizem. Tekmovali smo: Luka Podržaj, Kristjan Jaklič, Ela Gradišar in Maša Jakše Andolšek.

Praktične vaje smo imeli le trikrat (po dve šolski uri) in za tem smo uspešno zastopali OŠ Primoža Trubarja in osvojili ZLATO PRIZNANJE (uvrstili smo se na 3. mesto od 12. sodelujočih osnovnih šol).

Pripravili smo z ocvirki zabeljen funšterc ter perutninski ajmoht s slanino in zdrobovimi žličniki. Zraven smo postregli brezalkoholni napitek – brezkofeinsko belo kavo z dodatkom Nutelle in sladkorja. Ob zaključku tekmovanja smo jedi tudi servirali, jih pripravili za razstavno mizo in jih predstavili ocenjevalni komisiji.

Za kosilo smo poizkusili naše mojstrovine – bile so odlične!

Za vso podporo in nasvete se iskreno zahvaljujemo naši mentorici – učiteljici Neži Sedej, vodstvu šole – gospodu ravnatelju Primožu Garafolu in pomočnici ravnatelja gospe Ani Nuši Rigler, organizatorki prehrane Mateji Šekerija in kuhinjskemu osebju ter vsem, ki so preizkušali naše dobrote.

Avtorji članka: Luka Podržaj, Kristjan Jaklič, Ela Gradišar in Maša Jakše Andolšek

Dostopnost