Osmošolci v šoli v naravi – Kranjska Gora
16. septembra 2024
3. DAN
Danes je bil kar naporen dan, saj je za nami približno 20 km pohod. Pot, ki smo jo pričeli ob 9h, nas je sprva vodila po levem bregu Save Dolinke, z vzponom na Srednji vrh, od koder smo se po dokaj strmi poti spustili do Gozda Martuljka. V zavetju hotela Špik smo se okrepčali in odpočili. Pot smo nadaljevali po desnem bregu omenjene reke in se skozi čudovito sotesko, mimo 1. martuljškega slapu, povzpeli do koče pri Ingotu. Zadnji del poti, ki je bil zaradi naše utrujenosti kar naporen, smo ob 17 h zaključili pri jezeru Jasna. Nagrajeni s čudovitimi razgledi in pohvaljeni s strani vseh navzočih učiteljev smo ponosni sami nase popadali v postelje. (če verjamete 😉)
Pa še vprašanje za danes: Kaj se ponovi 1x v minuti, 2x v momentu in nikoli v tisočletju?
2. DAN
Po prvih jutranjih kapljah, se je vseeno nekoliko zjasnilo in vsaka skupina se je odpravila svojim dogodivščinam na proti. Sprehodili smo se do Zelencev, odkrivali skrivnosti gozda in se preizkusili v veslanju. Prevrnil se ni nihče, plaval pa tudi ne. Večer smo zaključili s  sprehodom po Kranjski Gori.
Pa še današnje vprašanje? Kaj je v resnici na koncu mavrice? Mi smo jo danes videli.
Ob soju skoraj polne lune vas vsi skupaj lepo pozdravljamo!
1. DAN

Prvi dan našega bivanja nas je ob prihodu pričakalo nekaj sončnih žarkov, potem pa so nebo kmalu zakrili oblaki. Kljub dežju se nismo dali motiti in smo izpeljali dve aktivnosti. Ena skupina se je sprehodila v dolino Krnice, sam rob Triglavskega narodnega parka, druga pa je merila in spoznavala značilnosti različnih voda in živih bitij v njih. Večer smo zaključili ob zabavnih igrah in malo drugačnem kvizu. Vi morda veste, kaj je v Kranjski Gori po sredi?

Vam povemo, ko se vrnemo! Čeprav ni jasno, se imamo krasno!
Dostopnost